Dr. Arcibasev Szergej

Arcibasev Szergej Vlagyimirovics 1982-ben diplomázott az I. M. Szecsenov I. Moszkvai Orvostudományi Egyetemen.

1983-ban a Szembetegségek Tanszékének szervezésében elvégezte az Egyetem internatúráját a Moszkvai Városi Szemészeti Klinikán. A Moszkvai Egészségügyi Főigazgatóság Rendelőintézetében dolgozott, amikor 1984-ben megszerezte a szemész szakorvosi képesítést.

1984-ben Dr. Arcibasev meghívást kapott a Szvjatoszlav Fjodorov akadémikus vezetésével működő Moszkvai Mikro-szemsebészeti Tudományos Kutató Intézetbe. Itt kezdettől fogva a Refrakciós sebészeti osztályon dolgozott és radialis keratotomia operációkat végzett.

1986-tól 1987-ig a Mikro-szemsebészeti Intézet Nemzetközi részlegén tevékenykedett.

1987-től Fjodorov akadémikus Intézetében a Valentyina Kopajeva professzor vezetésével működő, szaruhártya átültetéseket végző osztályon kezdett dolgozni.

Ugyanitt indult egyetemi oktatói pályafutása, a radialis keratotomiáról adott elő a Szemasko Orvostudományi Egyetem Orvostovábbképző Tanszékén hazai és külföldi, többek között Venezuelából, Spanyolországból, Olaszországból, Kínából, Szíriából érkezett szemsebész orvosoknak.

A Fjodorov Intézetben szemsebészeti eljárások tudományos fejlesztésével foglalkozott a keratoconus területén, valamint a szaruhártya átültetést követően és a pseudophakia mellett kialakult asztigmia esetében.

1988. júliusában az Intézet kezdeményezte Dr. Arcibasev kiküldetését Olaszországba, hogy ott bemutató műtéteket végezzen, és előadásokat tartson olasz és San Marinóból érkezett szemsebészeknek.

A Fjodorov akadémikus által vezetett Mikro-szemsebészeti Tudományos Kutató Intézet keretei között 1990-ig tevékenykedett.

1990-től Arcibasev doktor egy budapesti szemészeti magánintézményben dolgozott.

1994. áprilisában nyitotta meg Budapesten a Gellérthegyen saját szemsebészeti klinikáját, amelynek unikális és nemzetközi viszonylatban ismertté vált specializációja 2015-től tette lehetővé az Arcibasev Keratoconus Központ név bejegyzését és viselését.

2007. májusában Szergej Arcibasev doktort beválasztották az Ukrán Tudományos Akadémia rendes tagjai közé.

 

Kapcsolat

Arcibasev Keratoconus Központ

 

Cím: 1118 Budapest, Számadó utca 19. (Gellérthegy)

 

Telefon: +36-1-209-05-26, +36-1-209-05-27

 

Fax: +36-1-209-05-28

 

www.arcibasevklinika.hu

 

E-mail: arcibasev[kukac]arcibasev.t-online.hu